Voor de IVO Kino “Wie kijkt er om naar mij?” kondigen wij het eerste panellid aan: Gisèle Hoevenaars. Zij is werkzaam bij Jellinek als senior preventieleider. Vijftien jaar geleden was zij al actief binnen het naastbetrokkenen programma van Jellinek. Tegenwoordig werkt ze binnen het nieuwe naastbetrokkenen-programma van Jellinek ‘Sterk Ernaast’.

In 2019 is Jellinek, één van de grootste instellingen voor verslavingszorg, gestart met de 5-stappen methode binnen dit programma. Deze evidence-based methodiek uit Engeland zet de naaste(n) van iemand met een verslaving centraal. In vijf stappen wordt gewerkt aan het verbeteren van welzijn en het verminderen van gevoelens van stress en spanning.

IVO Kino

Op maandag 27 mei organiseert onderzoeksinstituut IVO samen met de Hogeschool Rotterdam een IVO Kino rond het effect van verslaving op familie en vrienden. We bekijken de Amerikaans/Vlaamse speelfilm Beautiful Boy (2018). We praten na met een panel van experts, ervaringsdeskundigen en beleidsmakers over dit thema en bespreken mogelijke eerste stappen naar verbetering.

Meer informatie en aanmelden