Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Steeds meer mensen stoppen met roken, maar de kans op een gezondere toekomst is niet gelijk verdeeld. Als de huidige trend doorzet rookt in 2040 nog slechts 3% van de hoger opgeleiden, tegenover respectievelijk 18% en 15% van de middelbaar en laag opgeleiden. Escamp Stopt!, is een wijkaanpak met als doel zoveel mogelijk bewoners de kans te geven om succesvol te stoppen met roken. Maar hoe verleid je zware rokers om te stoppen en hulp te zoeken bij het stoppen? Daarover gaan we in gesprek met experts uit wetenschap en praktijk.

Het team van Escamp Stopt! en Lijn1 nodigen u graag uit voor de digitale bijeenkomst over ondersteuning bij stoppen met roken. Waar loopt u tegenaan bij het adviseren en ondersteunen van kwetsbare bewoners die roken? Wat kunnen we samen doen om stopondersteuning hoog op de agenda te krijgen? We hopen dat u er bij bent!

AANMELDEN

Voor wie?

De bijeenkomst is bedoeld voor professionals uit zorg en welzijn in Escamp (Den Haag), zoals huisartsen, praktijkondersteuners, fysiotherapeuten, wijkverpleegkundigen, apothekers, medewerkers welzijnswerk en beleidsmedewerkers van de GGD of gemeente.

Programma

17.15 uur Digitale inloop

17.30 uur Welkom door Patricia Scheepers (Lijn1)

17.35 uur Introductie door hoogleraar Gera Nagelhout
Gera is expert op het onderwerp stoppen met roken en het bereiken van mensen met een lage sociaaleconomische positie.

17.45 uur Interview met Ineke Mulder en Jean Klingenberg
Ineke is rookstopcoach en long-verpleegkundige in Den Haag.
Jean is ervaringsdeskundige en ambulant hulpverlener van Brijder verslavingszorg.

18.10 uur Groepssessies
Wat kan jij vanaf morgen doen om te zorgen dat meer mensen gebruik gaan maken van stop-ondersteuning?

18.45 uur Terugkoppeling

19.00 uur Einde

AANMELDEN