Laden Evenementen

In de zorg en maatschappelijke opvang gebeurt veel: er verschijnen met grote regelmaat wetenschappelijke onderzoeken, grijze literatuur, nieuwsberichten. Ook zijn er diverse pilots en experimenten. Als beleidsmedewerker is het vaak onhaalbaar om alle ontwikkelingen goed bij te houden, terwijl dit wel input geeft voor inhoudelijk goed gefundeerde beleidsontwikkeling. Onderzoeksinstituut IVO maakt het makkelijk met handige expertsessies (webinar-op-maat) op thema’s waarop kennisbehoefte is.

Wat gaan we doen?

Bij de inhoud van de sessies gaan we uit van uw context en specifieke uitdagingen van uw gemeente of maatschappelijke organisatie. Het gaat niet om ‘kennis om de kennis’, maar om praktische relevantie voor uw (beleids)medewerkers. U krijgt hiermee in korte tijd een overzicht van de huidige kennis over een thema en zo een inhoudelijke impuls om met nieuwe inspiratie aan de slag te gaan.

We verzorgen een aantal expertsessies van 1,5 uur. We verzamelen daarvoor informatie uit diverse bronnen (deskresearch) en houden voorbereidende gesprekken met betrokkenen. We stellen een passende en interactieve presentatie samen met een werkvorm waarbij het team wordt uitgedaagd actief mee te denken.

Interesse?

Wilt u ook een expertsessie binnen uw gemeente of maatschappelijke organisatie? Of eerst meer informatie? Neem dan contact op met Barbara van Straaten: mail naar straaten@ivo.nl of bel naar 06 28 44 52 04.