Laden Evenementen

De media schreven er afgelopen week volop over: er wonen steeds meer mensen met problemen dicht op elkaar, in wijken met veel sociale huurwoningen voelen bewoners zich minder gezond en de overlast neemt toe. Over dit thema organiseren wij, in samenwerking met Platform31, op 15 januari 2019 een filmavond met paneldiscussie.

RABOT

Onder de naam IVO Kino agenderen wij regelmatig relevante thema’s via films of documentaires. De documentaire RABOT (2017) van de prijswinnende Gentse filmmaakster Christina Vandekerckhoven toont een onthullend portret van kwetsbare bewoners van een van de drie woontorens die begin jaren 70 nog symbool stonden van modernisme en vooruitgang, maar afzakten naar verval en verpaupering. Vlak voordat de flats werden gesloopt laat Vanderkerckhoven u kennis maken met de laatste bewoners, met de graffiti op de muren en de snorrende lift die uiteindelijk tot stilstand komt.

Panel

RABOT roept vragen op over architectuur, sociale woningbouw, over hulpverlening en over de vraag wie verantwoordelijk is voor een gezond en sociaal woonklimaat. Maar ook: wat is ervoor nodig om de leefbaarheid in deze wijken te verbeteren en wie is hiervoor aan zet? Na afloop van de documentaire gaan we in gesprek met een panel. Het panel bestaat uit leden die ieder op eigen wijze verbonden zijn met het thema, bijvoorbeeld vanuit beleid, onderzoek of ervaringsdeskundigheid.

Meer informatie en aanmelden

IVO Kino is gratis toegankelijk. Meld u aan via: kino@ivo.nl

Of deel/bekijk de flyer.

Hou voor nieuws deze website en de IVO Kino Facebookpagina in de gaten. Voor vragen kunt u contact opnemen met:

Thomas Martinelli
T 06 – 30 22 05 93
E martinelli@ivo.nl

Of lees het interview met regisseur Christina Vandekerckhove over haar documentaire Rabot.