Laden Evenementen

Gera Nagelhout houdt oratie over gezondheid en welzijn van mensen met een lagere sociaaleconomische positie.

Op vrijdag 19 maart 2021 om 16.30 uur zal prof. dr. Gera Nagelhout haar oratie houden getiteld: ‘Stap voor stap naar een gezonder leven voor iedereen’.

Gera Nagelhout werd in december 2019 benoemd tot bijzonder hoogleraar Gezondheid en Welzijn van Mensen met een Lagere Sociaaleconomische Positie. De leerstoel is verbonden aan de afdeling Gezondheidsbevordering van de Universiteit Maastricht en onderzoeksschool CAPHRI en wordt ingesteld namens onderzoeksinstituut IVO.

De oratie is online te volgen op YouTube

In plaats van dat Gera Nagelhout om cadeaus wil vragen, vraagt ze om een donatie voor een crowdfunding (zie hieronder).

 

Crowdfunding: Een goede gezondheid voor iedereen!


Wist u dat mensen met een lager inkomen of opleidingsniveau gemiddeld zes jaar eerder overlijden? En dat de gezondheidsverschillen tussen arm en rijk door de coronacrisis alleen nog maar groter worden? Het is hoog tijd voor actie!

We praten nu echter nog te veel óver en niet mét mensen met een lagere sociaaleconomische achtergrond. Daarom willen professor Gera Nagelhout, dr. Latifa Abidi en hun collega’s van de vakgroep Gezondheidsbevordering een vaste adviesgroep oprichten, met daarin mensen die van weinig geld moeten rondkomen.

Draagt u ook bij?
Helaas beschikt de vakgroep Gezondheidsbevordering momenteel over onvoldoende financiële middelen om de belangrijke adviesgroep op te starten. Daarom vragen Gera en Latifa om uw steun.

Meer informatie crowdfunding