Laden Evenementen

Op vrijdag 3 februari verdedigt Thomas Martinelli  zijn proefschrift naar herstelprocessen na een drugsverslaving: ‘In search of recovery: Exploring frontiers of drug addiction recovery through people, pathways and policy’.

Over het onderzoek
Sinds 2018 doet Thomas promotieonderzoek bij Onderzoeksinstituut IVO en Tilburg University onder begeleiding van prof. Dike van de Mheen en prof. Gera Nagelhout. Met een internationaal onderzoeksteam onderzochten ze verschillende aspecten van herstel bij drugsverslaving in Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk. Ze onderzochten:

  • Welke uitkomsten op het gebied van welzijn, sociale netwerken en maatschappelijke domeinen samenhangen met herstel.
  • Hoe mensen hun herstelproces ervaren.
  • Wat herstel betekent wanneer de term gebruikt wordt in beleid.

Over de promotie
Tijdens de verdediging van het proefschrift vertelt Thomas eerst over het onderzoek en de bevindingen. Daarna stelt een commissie vragen over zijn onderzoek. Tot slot horen we of de verdediging is geslaagd.

Aanmelden is niet nodig om de verdediging bij te wonen. U bent van harte welkom live in Tilburg of online via de livestream.

Vraag hier het proefschrift aan.

Meer over Recovery Pathways from illicit drug addiction (REC-PATH)
Een verslaving overwinnen, of problematisch drugsgebruik veranderen, blijkt een ingewikkeld proces. Persoonlijke, maar ook sociale en maatschappelijke factoren beïnvloeden de loop van dit proces. Het IVO doet hiernaar langdurig onderzoek.
Lees meer