Laden Evenementen

Vanaf najaar 2020 gaf Alma Tostmann veel interviews in de Nederlandse media (krant, tv, radio) over de duiding van de ontwikkelingen van de COVID-19-pandemie en de mogelijke effecten van de maatregelen. Als wetenschapper en epidemioloog werkzaam in een universitair medisch centrum heeft ze een feitelijke insteek en probeert ze dingen duidelijk en helder toe te lichten. Op donderdag 15 december vertelt ze hier meer over tijdens de #SciCommLunch. Meld je aan, praat mee en laat je inspireren!

Over Alma Tostmann

Dr. Alma Tostmann, infectieziekten-epidemioloog en plaatsvervangend hoofd Infectiepreventie Radboudumc. Ze is opgeleid als biomedisch wetenschapper, is geregistreerd epidemioloog B en heeft al meer dan 15 jaar ervaring in infectieziektenepidemiologie onderzoek, praktijk en beleid in binnen- en buitenland. Ze is door het European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC) opgeleid als infectieziektenepidemioloog, of “veldepidemioloog”.

Momenteel is ze werkzaam als epidemioloog Infectiepreventie op de Afdeling Medische Microbiologie bij het Radboudumc in Nijmegen, waar ze ook zitting heeft in het “ziekenhuis-OMT”, dat o.a. het COVID-19 infectiepreventiebeleid voor het Radboudumc bepaalt. Ze geeft veel onderwijs over infectieziektenepidemiologie op het Medische Faculteit in Nijmegen, en is ze o.a. docent in field epidemiology fellowship programma van het ECDC. Ze is regionaal epidemiologisch consultent voor het Gelders antibioticaresistentie en infectiepreventie netwerk en het RIVM, en betrokken bij internationaal onderzoek naar pandemische voorbereiding en respons (EU-PANDEM2). De afgelopen jaren volgde ze de Nederlandse respons op de COVID-19-pandemie op de voet, en gaf veelvuldig duiding over de epidemiologie en impact van de maatregelen in de media.

Interessante links

Kinderen nauwelijks ziek van corona, waarom moeten scholen dan toch dicht?
Zomerinterview (4): ‘Ik stond met corona op en ging ermee naar bed’

Aanmelden

Ben jij benieuwd naar het verhaal van Alma Tostmann? Kom dan op 15 december naar de #SciCommLunch. Meld je aan via het onderstaande formulier. Je ontvangt uiterlijk een dag voor de #SciCommLunch een link naar de Zoom-meeting voor deelname.

     

    Over #SciCommLunch

    Elke maand organiseert het IVO een #SciCommLunch met een andere ‘special guest’ die actief is op het gebied van wetenschapscommunicatie of het toegankelijk maken van onderzoeksresultaten voor een breder publiek dan alleen wetenschappers. Bijvoorbeeld als blogger, podcastmaker, in de media, op social media of presentaties voor het algemeen publiek.