Laden Evenementen

Het vergroten van de impact van je onderzoek met wetenschapscommunicatie. Hierover gaat de #SciCommLunch. Op donderdag 17 februari is Bahareh Goodarzi te gast. Tijdens deze online sessie vertelt ze hoe je de positie van de zorggebruiker kunt versterken met wetenschapscommunicatie. Deze sessie is voor iedereen gratis toegankelijk. Meld je nu aan!

Elke maand organiseert het IVO een #SciCommLunch met een andere ‘special guest’ die actief is op het gebied van wetenschapscommunicatie of het toegankelijk maken van onderzoeksresultaten voor een breder publiek dan alleen wetenschappers. Bijvoorbeeld als blogger, podcastmaker, in de media, op social media of presentaties voor het algemeen publiek.

Over Bahareh Goodarzi

Bahareh Goodarzi is verloskundige (niet-praktiserend) en docent aan de Academie Verloskunde – Amsterdam en Groningen. Op dit moment werkt ze aan haar proefschrift over risicoselectie in de geboortezorg bij de afdeling Verloskundige wetenschap bij het Amsterdam UMC, locatie VUmc.

Als je als onderzoeker resultaten hebt die rechtstreekse relevantie hebben voor de zorgpraktijk, is wetenschapscommunicatie essentieel. Baharehs onderzoeksresultaten over de geboortezorg helpen om de positie van de zorggebruiker (in dit geval zwangeren) te versterken. Daarnaast is haar doel met wetenschapscommunicatie om de positie van minderheden en onderdrukte groeperingen te versterken zodat zij gelijke kansen krijgen. Zo sprak zij in de Balie over feiten, fabels en nuances over bevalhoudingen en bij het tv-programma Op1 over de keizersnede en bekkenbodemproblematiek. In de VPRO-podcast ‘Geen kleine man’ sprak ze over racisme en andere vormen van discriminatie in de zorg. Ook liet zij zich horen in Pakhuis de Zwijger over ongelijke behandeling in de geboortezorg. Hoor meer over haar ervaringen met wetenschapscommunicatie voor de zorggebruiker tijdens de #SciCommLunch op 17 februari.

Bekijk ook:

Aanmelden

Meld je hieronder aan. Je ontvangt uiterlijk een dag voor de #SciCommLunch een link naar de Zoom-meeting voor deelname.