Laden Evenementen

Hoe leg je lastige wetenschappelijke begrippen op een begrijpelijke manier uit aan kinderen en jongeren? Tijdens de #SciCommLunch op donderdag 21 april geeft Dr. Barbara Braams tips en deelt ze een aantal best practices. Meld je aan en praat mee!  

Elke maand organiseert het IVO een #SciCommLunch met een andere ‘special guest’ die actief is op het gebied van wetenschapscommunicatie of het toegankelijk maken van onderzoeksresultaten voor een breder publiek dan alleen wetenschappers. Bijvoorbeeld als blogger, podcastmaker, in de media, op social media of presentaties voor het algemeen publiek.

Over Barbara Braams

Dr. Barbara Braams is universitair hoofddocent aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Zij doet onderzoek naar (hersen)ontwikkeling van kinderen, jongeren en jongvolwassenen. Haar onderzoek focust zich met name op de vraag waarom jongeren veel risicovolle beslissingen nemen. Zij is bijzonder actief op het gebied van wetenschapscommunicatie met speciale aandacht voor kinderen en jongeren. Zij is regelmatig in de media en heeft een populairwetenschappelijk boek geschreven over haar onderzoek. Zij is een van de oprichters van de Hoe?Zo! Show. De Hoe?Zo! Show is een wetenschappelijke theatershow voor kinderen waarin hun vragen beantwoord worden door promovendi. In de #SciCommLunch zal Barbara een aantal best practices bespreken voor wetenschapscommunicatie richting kinderen en jongeren.

Aanmelden

Meld je hieronder aan. Je ontvangt uiterlijk een dag voor de #SciCommLunch een link naar de Zoom-meeting voor deelname.