Laden Evenementen

Op donderdag 17 maart staat de #SciCommLunch in het teken van ethiek. Hoe kun je ethisch omgaan met verhalen, foto’s en video’s verkregen uit (participatief) onderzoek? Participatief actieonderzoeker Barbara Groot is te gast. Meld je aan en praat mee!  

Elke maand organiseert het IVO een #SciCommLunch met een andere ‘special guest’ die actief is op het gebied van wetenschapscommunicatie of het toegankelijk maken van onderzoeksresultaten voor een breder publiek dan alleen wetenschappers. Bijvoorbeeld als blogger, podcastmaker, in de media, op social media of presentaties voor het algemeen publiek.

Over Barbara Groot

Barbara Groot is participatief actieonderzoeker, werkzaam bij Leyden Academy. Haar proefschrift ging over de samenwerking met mensen in kwetsbare posities in participatief actieonderzoek. In 2014 zette ze samen met anderen het leerplatform Centrum voor Cliëntervaringen op. Hierin deed ze afgelopen jaar allerlei onderzoeken, bijvoorbeeld samen met ouderen naar Age Friendly City, met cliënten onderzoek naar de crisiszorg, en met mensen met bijstand over het leven in armoede. Momenteel is ze ook actief in het onderzoeksveld Arts & Health. Naast onderzoeker is Barbara docent kwalitatief onderzoek, verzorgt ze trainingen in participatief actieonderzoek en begeleidt ze promovendi.

Op 17 maart bespreekt Barbara de ethiek van het delen van verhalen, foto’s en video’s die zijn verkregen in (participatief) onderzoek. In dit type onderzoek ga je een relatie aan met de deelnemers van het onderzoek, waardoor mensen geneigd zijn sneller meer persoonlijke verhalen, foto’s en video’s te delen. Welke verantwoordelijkheid heb je als onderzoeker, en wat is je verhouding in relatie tot pers en social media? Zeker ook als het mensen betreft met dementie of een licht verstandelijke beperking.

Bekijk ook:

Aanmelden

Meld je hieronder aan. Je ontvangt uiterlijk een dag voor de #SciCommLunch een link naar de Zoom-meeting voor deelname.