Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Het vergroten van de impact van je onderzoek met wetenschapscommunicatie. Hierover gaat de #SciCommLunch. Op donderdag 17 juni is Casper Albers te gast. Tijdens deze lunchbijeenkomst vertelt hij hoe je social media het beste kan gebruiken als wetenschapper.

Elke maand organiseert het IVO een #SciCommLunch met een andere ‘special guest’ die actief is op het gebied van wetenschapscommunicatie of het toegankelijk maken van onderzoeksresultaten voor een breder publiek dan alleen wetenschappers. Bijvoorbeeld als blogger, podcastmaker, in de media, op social media of presentaties voor het algemeen publiek.

Casper Albers

Casper Albers is adjunct hoogleraar Toegepaste Statistiek en Datavisualisatie bij de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen. Daarnaast is hij columnist bij onder meer de Volkskrant en voorzitter van de Vereniging voor Statistiek en OR en actief Twitteraar.

In zijn onderzoek bestudeert hij hoe kwantitatieve gegevens en statistische modellen het beste gecommuniceerd kunnen worden. Hoe het algemene publiek, alsmede wetenschappers, het beste te wapenen is tegen statistische denkfouten staat hierbij centraal.

Aanmelden

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar secretariaat@ivo.nl o.v.v. #SciCommLunch 17 juni. U ontvangt uiterlijk een dag voor de #SciCommLunch een link naar de Zoom-meeting voor deelname.

Interessante links