Laden Evenementen

Foto: Bob Bronshoff

Op 19 mei zoomen we tijdens de #SciCommLunch in op de rol van de wetenschapper bij communicatie. Hoe zorgen we voor meer diversiteit in het profiel van wetenschappers, met name op het gebied van wetenschapscommunicatie? Meld je aan en praat mee!  

Elke maand organiseert het IVO een #SciCommLunch met een andere ‘special guest’ die actief is op het gebied van wetenschapscommunicatie of het toegankelijk maken van onderzoeksresultaten voor een breder publiek dan alleen wetenschappers. Bijvoorbeeld als blogger, podcastmaker, in de media, op social media of presentaties voor het algemeen publiek.

Over Ivo van Vulpen

Ivo van Vulpen is als natuurkundige verbonden aan de Universiteit van Amsterdam en het Nikhef onderzoeksinstituut. Samen met collega’s bestudeert hij botsingen bij de grote deeltjesversneller van het Europees centrum voor de deeltjesfysica, CERN in Genève. Sinds 1 januari is hij aangesteld als bijzonder hoogleraar ‘wetenschapscommunicatie in de natuurkunde’ bij de Universiteit Leiden. Ivo heeft een populair wetenschappelijk boek over zijn vakgebied geschreven ‘De Melodie van de natuur’ (Atlas Contact 2018) en won samen met collega Sense Jan van der Molen de eerste NWO (ENW) communicatieprijs met het Leidse muurformuleproject.

Aanmelden

Meld je hieronder aan. Je ontvangt uiterlijk een dag voor de #SciCommLunch een link naar de Zoom-meeting voor deelname.