Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Het vergroten van de impact van je onderzoek met wetenschapscommunicatie. Hierover gaat de #SciCommLunch. Op donderdag 15 juli is Jeanine Guidry te gast. Tijdens deze lunchbijeenkomst vertelt zij over misinformatie bij COVID-19 vaccins en de rol van sociale media.

Elke maand organiseert het IVO een #SciCommLunch met een andere ‘special guest’ die actief is op het gebied van wetenschapscommunicatie of het toegankelijk maken van onderzoeksresultaten voor een breder publiek dan alleen wetenschappers. Bijvoorbeeld als blogger, podcastmaker, in de media, op social media of presentaties voor het algemeen publiek.

Over Jeanine Guidry

Dr. Jeanine Guidry, geboren in Amsterdam en getogen in de buurt van Maastricht, woont en werkt in de Verenigde Staten en werkt als assistant professor aan de Richard T. Robertson School of Media and Culture bij Virginia Commonwealth University in Richmond, Virginia. Daarnaast is ze ook de Director van VCU’s Media+Health Lab. Ze promoveerde in 2017 bij de VCU medische faculteit op haar onderzoek over het ontwerpen van effectieve visuele communicatie over een toekomstige Zika-inenting. In haar huidige onderzoek richt ze zich op berichtgeving over de COVID-19 pandemie en vaccins.

Na gezondheidswetenschappen in Maastricht te hebben gestudeerd, verhuisde Guidry naar de VS waar ze haar man ontmoette. Na een aantal jaren vrijwilligerswerkprojecten te hebben opgezet en gecoördineerd, haalde ze haar tweede masters bij de George Washington University in Washington, DC. Dit bracht haar terug bij de wetenschap, en ze vervolgde dit met haar PhD in Social en Behavioral Sciences.

Bekijk ook:

Aanmelden

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar secretariaat@ivo.nl o.v.v. #SciCommLunch 15 juli. U ontvangt uiterlijk een dag voor de #SciCommLunch een link naar de Zoom-meeting voor deelname.