Laden Evenementen

Wil jij meer weten over bewustwordingscampagnes? Kom dan naar de #SciCommLunch van 16 juni. Neuropsycholoog/epidemioloog Kay Deckers deelt zijn kennis en ervaringen. Meld je aan en praat mee!

Elke maand organiseert het IVO een #SciCommLunch met een andere ‘special guest’ die actief is op het gebied van wetenschapscommunicatie of het toegankelijk maken van onderzoeksresultaten voor een breder publiek dan alleen wetenschappers. Bijvoorbeeld als blogger, podcastmaker, in de media, op social media of presentaties voor het algemeen publiek.

Over Kay Deckers

Kay Deckers is neuropsycholoog/epidemioloog. Hij werkt als universitair docent bij het Alzheimer Centrum Limburg en de School for Mental Health and Neuroscience van de Universiteit Maastricht. Zijn onderzoek richt zich op de risico- en beschermende factoren van cognitieve achteruitgang en dementie. Hij zet zich verder in voor een hersengezonde samenleving.

Tussen maart 2018 en januari 2019 was Kay projectcoördinator van de bewustwordingscampagne ‘we zijn zelf het medicijn’. Het doel van deze campagne was om Limburgers tussen de 40 en 75 jaar bewust te maken van de relatie tussen leefstijlfactoren en de kans op het krijgen van dementie. Hij heeft meer dan 25 publiekslezingen verzorgd en met meer dan 140 campagnevrienden (waaronder gemeenten, bibliotheken, musea, sportverenigingen, huisartsenpraktijken) een breed draagvlak in de Limburgse samenleving voor het onderwerp hersengezondheid gecreëerd. Daarnaast heeft Kay de MijnBreincoach app (mede-)ontwikkeld. Deze app geeft mensen handvatten om met een hersengezonde leefstijl aan de slag te gaan.

Op 16 juni deelt Kay Deckers zijn kennis over bewustwordingscampagnes. Ben jij erbij? Meld je aan via het onderstaande formulier.

Aanmelden

Meld je hieronder aan. Je ontvangt uiterlijk een dag voor de #SciCommLunch een link naar de Zoom-meeting voor deelname.