Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Het vergroten van de impact van je onderzoek met wetenschapscommunicatie. Hierover gaat de #SciCommLunch. Op donderdag 16 september is Liesbeth Smit te gast. Ze helpt wetenschappers om hun onderzoek op een duidelijke en creatieve manier te communiceren met websites, e-learning, infographics, presentaties en animatievideo’s.

Elke maand organiseert het IVO een #SciCommLunch met een andere ‘special guest’ die actief is op het gebied van wetenschapscommunicatie of het toegankelijk maken van onderzoeksresultaten voor een breder publiek dan alleen wetenschappers. Bijvoorbeeld als blogger, podcastmaker, in de media, op social media of presentaties voor het algemeen publiek.

Over Liesbeth Smit

Liesbeth Smit maakt wetenschap sexy. Ze is voedingswetenschapper, wetenschapscommunicator en auteur van het populair-wetenschappelijke boek ‘Eet als een expert’. Je ziet haar regelmatig op tv en in de bladen om hardnekkige voedingshypes te ontkrachten en wetenschap uit te leggen. Na een carrière in de voedingswetenschap aan Harvard School of Public Health en de Vrije Universiteit Amsterdam, richtte ze in 2012 haar bedrijf The Online Scientist op. Ze vindt het frustrerend wanneer belangrijke wetenschap saai of lelijk gecommuniceerd wordt. Samen met Stephan van Duin helpt ze wetenschappers om hun onderzoek op een duidelijke en creatieve manier te communiceren met websites, e-learning, infographics, presentaties en animatievideo’s.

Bekijk ook:

Aanmelden

Meld je hieronder aan. Je ontvangt uiterlijk een dag voor de #SciCommLunch een link naar de Zoom-meeting voor deelname.