Laden Evenementen

Wil je weten hoe je de inhoud van een proefschrift omzet naar een toegankelijk en aantrekkelijk magazine? Kom dan naar de #SciCommLunch van 15 september. In deze sessie neemt Liza Cornet je graag mee in haar passie voor wetenschapscommunicatie. Meld je aan en praat mee!

Elke maand organiseert het IVO een #SciCommLunch met een andere ‘special guest’ die actief is op het gebied van wetenschapscommunicatie of het toegankelijk maken van onderzoeksresultaten voor een breder publiek dan alleen wetenschappers. Bijvoorbeeld als blogger, podcastmaker, in de media, op social media of presentaties voor het algemeen publiek.

Over Liza Cornet

Liza Cornet is wetenschapscommunicator en oprichter van Studio Wetenschap. Met Studio Wetenschap helpt zij onderzoekers om hun wetenschappelijke kennis toegankelijk te maken voor een breed publiek. Voordat ze Studio Wetenschap oprichtte, werkte ze ruim tien jaar als wetenschapper. In 2016 promoveerde ze op het gebied van ‘neurocriminologie’. Na een aantal jaar als postdoc onderzoeker gewerkt te hebben, ontdekte Liza dat ze liever wetenschappelijke inzichten deelt, dan dat ze zelf onderzoek doet. In 2021 besloot ze het roer om te gooien en zich volledig te richten op wetenschapscommunicatie.

Passie voor wetenschapscommunicatie

In deze sessie neemt zij je graag mee in haar passie voor wetenschapscommunicatie. Concreet vertelt ze meer over één van de producten die ze vanuit Studio Wetenschap aanbiedt: het ‘proefschrift magazine’. Dit is een nieuw concept waarmee ze de inhoud van een proefschrift omzet naar een toegankelijk en aantrekkelijk magazine. Zo kunnen veel meer mensen plezier en profijt hebben van de kennis van promovendi.

Relevante links:

Ben jij erbij? Meld je aan via het onderstaande formulier.

Aanmelden

Meld je hieronder aan. Je ontvangt uiterlijk een dag voor de #SciCommLunch een link naar de Zoom-meeting voor deelname.