Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Tijdens de #SciCommLunch van donderdag 18 november gaat het over misschien wel de allerbelangrijkste vraag die er bestaat in het communicatievak ‘Wat wil ik vertellen en aan wie?’. Mark van der Linde is onze special guest: “Je gaat tenslotte niet op een zeepkist in een willekeurige winkelstraat maar wat staan te oreren over hoe geweldig je eigen onderzoek wel niet is. En dan maar hopen dat iemand blijft luisteren. Juist voor wetenschappers is het essentieel dat ze zich kunnen verplaatsen in het publiek dat ze willen bereiken. En dat ze daar hun verhaal op afstemmen. Maar hoe doe je dat? En hoe weet je welk publiek ook jouw publiek is?”

Deze sessie is voor iedereen gratis toegankelijk. Meld je nu aan!

Elke maand organiseert het IVO een #SciCommLunch met een andere ‘special guest’ die actief is op het gebied van wetenschapscommunicatie of het toegankelijk maken van onderzoeksresultaten voor een breder publiek dan alleen wetenschappers. Bijvoorbeeld als blogger, podcastmaker, in de media, op social media of presentaties voor het algemeen publiek.

Over Mark van der Linde

Mark van der Linde (Middelburg, 1980) is van huis uit journalist. Hij studeerde Geschiedenis en Journalistiek in Groningen. Naast zijn studie werkte hij enkele dagen per week voor een startend internetbedrijf. Het liefst wilde hij als buitenlandcorrespondent aan de slag, maar het werd Zuid-Limburg. Na eerst 5 jaar op de redactie van dagblad De Limburger te hebben gewerkt, is hij zich meer en meer gaan richten op zaken als onlinestrategie, publiekscommunicatie en positionering, voor organisaties als Essent en Alzheimer Nederland. Sinds 2016 houdt Mark zich als persvoorlichter aan de Universiteit Maastricht ook volop bezig met wetenschapscommunicatie.

Bekijk ook:

Aanmelden

Meld je hieronder aan. Je ontvangt uiterlijk een dag voor de #SciCommLunch een link naar de Zoom-meeting voor deelname.