Laden Evenementen

Rachel Plak is klinisch ontwikkelingspsycholoog en werkt als universitair docent Pedagogische Wetenschappen bij de Universiteit Leiden. Rachel vindt het belangrijk om de mensen waar haar onderzoek over gaat te betrekken bij haar wetenschapscommunicatie. Ze maakt bijvoorbeeld podcasts samen met mensen met autisme. Hoe ze dit doet, vertelt ze tijdens de maandelijkse #SciCommLunch op donderdag 16 februari. Meld je aan, praat mee en laat je inspireren!

Over Rachel Plak

Rachel Plak doet onderzoek naar kinderen met autisme, bijvoorbeeld naar hun welzijn tijdens de COVID-19-pandemie. Ook verzorgt Rachel onderwijs over autisme. Voor het vak Autismespectrumstoornissen maakte zij een podcastserie waarin de ervaringen van mensen met autisme centraal staan. Zo leren studenten van experts uit de samenleving.

Ze vindt het belangrijk om het brede publiek (jong en oud) te betrekken bij wetenschap. Rachel is daarnaast lid van de Young Academy Leiden (YAL) en voorzitter van de YAL werkgroep Outreach. Zij zet zich in voor meer erkenning en waardering van wetenschapscommunicatie binnen en buiten de academie.

Interessante links

De Nacht van NPO Radio 1
Podcast Universiteit van Nederland: wat is autisme?
Podcast Universiteit Leiden: wat is autisme?
Nominatie Klokhuis Wetenschapsprijs

Aanmelden

Ben jij benieuwd naar het verhaal van Rachel Plak? Kom dan op 16 februari naar de #SciCommLunch. Meld je aan via het onderstaande formulier. Je ontvangt uiterlijk een dag voor de #SciCommLunch een link naar de Zoom-meeting voor deelname.

    Over #SciCommLunch

    Elke maand organiseert het IVO een #SciCommLunch met een andere ‘special guest’ die actief is op het gebied van wetenschapscommunicatie of het toegankelijk maken van onderzoeksresultaten voor een breder publiek dan alleen wetenschappers. Bijvoorbeeld als blogger, podcastmaker, in de media, op social media of presentaties voor het algemeen publiek.