Laden Evenementen

Foto: Monique Kooijmans

Hoe communiceer je effectief over klimaatverandering en duurzaam gedrag? Op 17 november deelt gedragswetenschapper Reint Jan Renes zijn kennis over dit onderwerp tijdens de #SciCommLunch. Meld je aan, laat je inspireren en stel jouw prangende vragen!

Elke maand organiseert het IVO een #SciCommLunch met een andere ‘special guest’ die actief is op het gebied van wetenschapscommunicatie of het toegankelijk maken van onderzoeksresultaten voor een breder publiek dan alleen wetenschappers. Bijvoorbeeld als blogger, podcastmaker, in de media, op social media of presentaties voor het algemeen publiek.

Over Reint Jan Renes

Reint Jan Renes is sinds 2019 lector Psychologie voor een Duurzame Stad bij de Hogeschool van Amsterdam. Samen met zijn onderzoekers doet hij praktijkgericht onderzoek naar de psychologie achter klimaatverandering en duurzaam gedrag. Reint Jan is lid van diverse commissies (o.a. expertgroep landelijke klimaatcampagne Ministerie EZK en de duurzaamheidsraad van de gemeente Amsterdam). Het vakblad Communicatie zette hem in 2018 op plek 3 in de top 25 lijst van meest inspirerende communicatieprofessionals in Nederland. Recent publiceerde hij in het kader van zijn lectorale rede ‘De Klimaatspagaat: over de psychologische uitdagingen van duurzaam gedrag’.

Handige links

Aanmelden

Ben jij benieuwd naar het verhaal van Reint Jan Renes? Kom dan op 17 november naar de #SciCommLunch. Meld je aan via het onderstaande formulier. Je ontvangt uiterlijk een dag voor de #SciCommLunch een link naar de Zoom-meeting voor deelname.