Laden Evenementen

Voor zijn werk bij het Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) gebruikt Robbert Hoogstraat Twitter om het NWO-beleid toe te lichten. Open het gesprek daarover voeren, biedt NWO een aantal voordelen: het geeft de organisatie een gezicht, maak hen benaderbaar en transparant, en ze krijgen direct input op hun veranderingen. Het opstarten van een eigen Mastodon-server, voor iedereen geïnteresseerd in de Nederlandse academie, leidde tot de uitnodiging voor deze #SciCommLunch. Op donderdag 16 maart vertelt Robbert hier meer over. Meld je aan, praat mee en laat je inspireren!

Over Robbert Hoogstraat

Robbert Hoogstraat studeerde filosofie en sociologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Na een kleine omweg kwam hij in 2018 bij NWO terecht. Eerst als beleids- en programmamedewerker bij het domein Sociale- en Geesteswetenschappen. Daar was hij onder andere verantwoordelijk voor de Veni en Rubicon. Sinds vorig jaar is hij als projectleider aangesteld op het Erkennen & Waarderen programma binnen heel NWO. Daar zet hij zich in om nieuwe manieren van het erkennen en waarderen van wetenschap en wetenschappers te implementeren. De focus ligt daarbij op het meer kwalitatief beoordelen, en dus minder kwantitatief, binnen de procedures van NWO.

Interessante links

Aanmelden

Ben jij benieuwd naar het verhaal van Robbert Hoogstraat? Kom dan op 16 maart naar de #SciCommLunch. Meld je aan via het onderstaande formulier. Je ontvangt uiterlijk een dag voor de #SciCommLunch een link naar de Zoom-meeting voor deelname.

    Over #SciCommLunch

    Elke maand organiseert het IVO een #SciCommLunch met een andere ‘special guest’ die actief is op het gebied van wetenschapscommunicatie of het toegankelijk maken van onderzoeksresultaten voor een breder publiek dan alleen wetenschappers. Bijvoorbeeld als blogger, podcastmaker, in de media, op social media of presentaties voor het algemeen publiek.