Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Het vergroten van de impact van je onderzoek met wetenschapscommunicatie. Hierover gaat de #SciCommLunch. Op donderdag 20 januari is Ronald Veldhuizen te gast. Tijdens deze online sessie vertelt hij hoe je zonder poespas over je eigen onderzoek schrijft, zodat journalisten de juiste conclusies eruit trekken. Deze sessie is voor iedereen gratis toegankelijk. Meld je nu aan!

Elke maand organiseert het IVO een #SciCommLunch met een andere ‘special guest’ die actief is op het gebied van wetenschapscommunicatie of het toegankelijk maken van onderzoeksresultaten voor een breder publiek dan alleen wetenschappers. Bijvoorbeeld als blogger, podcastmaker, in de media, op social media of presentaties voor het algemeen publiek.

Over Ronald Veldhuizen

Ronald Veldhuizen is vaste factchecker en wetenschapsjournalist voor de Volkskrant, en vult een column in KIJK. Wanneer hij niet schrijft, geeft hij workshops en lessen over het schrijversambacht op universiteiten en instellingen. In zijn vrije tijd verslindt hij sciencefictionboeken en -films.

Ronald won de VWN Publicatieprijs 2018, een jaarprijs voor beste wetenschapsjournalistiek. Het artikel, gepubliceerd in de Volkskrant, zet uiteen hoe medische massastudies aan Nederlandse academische ziekenhuizen tekortschieten. Met het stuk werd hij voorgedragen voor de titel European Science Writer of the Year en werd hij genomineerd voor de Gouden Freelancer award.

Bekijk ook:

Aanmelden

Meld je hieronder aan. Je ontvangt uiterlijk een dag voor de #SciCommLunch een link naar de Zoom-meeting voor deelname.