Laden Evenementen

Art en Science zijn beide menselijke pogingen om de wereld om ons heen beter te begrijpen en dat begrip te delen. Via illustraties kan op een leuke en gangbare manier gecommuniceerd worden over wetenschappelijke bevindingen, toegankelijk voor een breed publiek. Daarnaast kunnen illustraties ook als middel dienen om wetenschappelijke kennis op te halen, en kan het dus onderzoeksmethode versterken. Als wetenschapper zet Sanne Raghoebar zich in om op een creatieve manier breder te communiceren over onderzoek dan enkel via een wetenschappelijke publicatie. Door ons als wetenschapper actief in te zetten om te communiceren over ons werk vergroten we de kans dat ons werk wordt gezien. En daardoor vergroten we de kans op maatschappelijke impact.  Op donderdag 19 januari vertelt Sanne hier meer over tijdens de #SciCommLunch. Meld je aan, praat mee en laat je inspireren!

Over Sanne Raghoebar

Dr. Sanne Raghoebar is postdoctoraal onderzoeker aan de Wageningen Universiteit en werkt voor de leerstoelgroepen ‘Consumptie en Gezonde Leefstijl’ en ‘Onderwijs- en Leerwetenschappen’. Een terugkerend thema in haar onderzoek is het benaderen van eetgedrag vanuit een socio-ecologisch perspectief. Daarbij richt ze zich vooral op het begrijpen van de interactie tussen individu en hun sociale en fysieke omgeving. Aangezien voedselconsumptie zowel de individuele als de planetaire gezondheid beïnvloedt, probeert Sanne gezondheids- en duurzaamheidsaspecten te integreren in haar onderzoek. Ze is gepassioneerd om haar onderzoek te vertalen naar beeldende kunst, of andersom, beeldende kunst te gebruiken om haar onderzoeksprojecten te versterken. In 2021 is ze haar eigen Instagramaccount (artistic_scientific_creator) gestart waarop ze haar illustraties deelt.

Interessante links

instagram.com/artistic_scientific_creator
EHPS 2022 Poster Prize Winners 

Aanmelden

Ben jij benieuwd naar het verhaal van Sanne Raghoebar? Kom dan op 19 januari naar de #SciCommLunch. Meld je aan via het onderstaande formulier. Je ontvangt uiterlijk een dag voor de #SciCommLunch een link naar de Zoom-meeting voor deelname.

    Over #SciCommLunch

    Elke maand organiseert het IVO een #SciCommLunch met een andere ‘special guest’ die actief is op het gebied van wetenschapscommunicatie of het toegankelijk maken van onderzoeksresultaten voor een breder publiek dan alleen wetenschappers. Bijvoorbeeld als blogger, podcastmaker, in de media, op social media of presentaties voor het algemeen publiek.