Laden Evenementen

Tijdens de #SciCommLunch van donderdag 16 december zijn ‘Sisters in Science’ Noor Abdulhussain, Lotte Schreuders en Mimi den Uijl te gast. Stel je eens voor: een kind dat vrijuit kan kiezen voor een carrière in de wetenschap zonder vooroordelen, heersende negatieve stereotypen en met voldoende zichtbare en beschikbare rolmodellen. Geen negatief commentaar van vrienden (“nerd”, “ben je dan niet het enige meisje”, “scheikunde is voor sukkels”) en geen vragende ogen van familie. Een waanzinnig toekomstbeeld, toch? Maar hoe komen we daar? Met dit doel voor ogen en deze problemen als onderdeel van hun dagelijkse werk zijn Mimi, Lotte en Noor in januari 2021 het platform SistersinScience_NL gestart. Hier laten zij zien wat ‘een wetenschapper’ zijn nou precies betekent en dat de wetenschap dichter bij het normale leven staat dan wij vaak beseffen.

Deze sessie is voor iedereen gratis toegankelijk. Meld je nu aan!

Elke maand organiseert het IVO een #SciCommLunch met een andere ‘special guest’ die actief is op het gebied van wetenschapscommunicatie of het toegankelijk maken van onderzoeksresultaten voor een breder publiek dan alleen wetenschappers. Bijvoorbeeld als blogger, podcastmaker, in de media, op social media of presentaties voor het algemeen publiek.

Over Lotte, Noor en Mimi

Lotte Schreuders is junior docent aan de Universiteit van Amsterdam en houdt zich bezig met onderwijsinnovatie van het Analytical Chemistry master programma. Noor Abdulhussain is een promovenda aan de Universiteit van Amsterdam en doet onderzoek naar de ontwikkeling van nieuwe scheidingsmethoden voor drie-dimensionale scheidingen. Mimi den Uijl is een promovenda aan de Universiteit van Amsterdam en doet onderzoek naar het effect van licht op moleculen en hoe je dat het beste kan analyseren met scheidingsmethoden. Samen zijn zij de Sisters in Science en delen ze vlogs over werken in de wetenschap via @SistersinScience_NL. Bekijk ook hun website: www.SistersinScience.nl

Aanmelden

Meld je hieronder aan. Je ontvangt uiterlijk een dag voor de #SciCommLunch een link naar de Zoom-meeting voor deelname.