Laden Evenementen

Wendy Bos is maker van Stokstaartjes – een wetenschapspodcast voor nieuwsgierige kinderen. Ook werkt ze op de hoofdredactie van openresearch.amsterdam, een online kennisplatform waarop lokale overheden én lokale kennisinstellingen kennis delen die relevant is voor Amsterdam en de metropoolregio. Om iets begrijpelijk voor kinderen op te schrijven, moet je heel goed weten waar je het over hebt. Hier ontstond een wens om meer te doen met wetenschapscommunicatie voor kinderen, die uiteindelijk resulteerde in de podcast Stokstaartjes. Wendy vertelt hier meer over tijdens de maandelijkse #SciCommLunch op donderdag 20 april. Meld je aan, praat mee en laat je inspireren!

Over Wendy Bos

Wendy studeerde filosofie en pedagogiek op de Universiteit Utrecht en promoveerde in de medische ethiek op het ErasmusMC, op een onderzoek over de ethiek van geneesmiddelenonderzoek bij kinderen. Om niet alleen de wetenschappelijke gemeenschap, maar ook de doelgroep zelf te woord te staan, begon ze haar proefschrift met een inleiding voor kinderen en eindigde met een samenvatting voor kinderen. Dit zijn de leukste en meest gewaardeerde onderdelen van het proefschrift, maar ook de moeilijkste om te schrijven.

Interessante links

stokstaartjespodcast.nl
Stokstaartjes podcast op Spotify
Openresearch Amsterdam

Aanmelden

Ben jij benieuwd naar het verhaal van Wendy Bos? Kom dan op 20 april naar de #SciCommLunch. Meld je aan via het onderstaande formulier. Je ontvangt uiterlijk een dag voor de #SciCommLunch een link naar de Zoom-meeting voor deelname.

    Over #SciCommLunch

    Elke maand organiseert het IVO een #SciCommLunch met een andere ‘special guest’ die actief is op het gebied van wetenschapscommunicatie of het toegankelijk maken van onderzoeksresultaten voor een breder publiek dan alleen wetenschappers. Bijvoorbeeld als blogger, podcastmaker, in de media, op social media of presentaties voor het algemeen publiek.