Laden Evenementen

Op dinsdag 26 april verdedigt Margriet Lenkens (onderzoeker en promovenda bij onderzoeksinstituut IVO en het Erasmus Medisch Centrum) haar proefschrift ‘More than a mirror: Mechanisms of experiential peer support for young people engaging in criminal behaviour’.

In haar promotieonderzoek verkende Margriet de behoeften aan ondersteuning van jonge mensen die crimineel gedrag vertonen. Daarnaast onderzocht ze een vorm van ondersteuning die mogelijk bij hun behoeften aansluit, namelijk ondersteuning door personen die ervaringskennis hebben rondom crimineel gedrag en het strafrecht.

In het onderzoek interviewde Margriet jongeren en jongvolwassenen met multiproblematiek over hun behoeften aan ondersteuning. Ze onderzocht hoe de werkrelatie die zij met begeleiders hebben samenhangt met uitkomsten van behandeling, en keek uitgebreid naar de inzet van ervaringskennis in de ondersteuning van jonge mensen die crimineel gedrag hebben vertoond, door wetenschappelijke literatuur te bestuderen en interviews te doen met zowel ervaringsdeskundigen als de jonge mensen die ondersteuning van hen krijgen.

Op 26 april vertelt Margriet over het onderzoek en haar bevindingen. Daarna stelt een commissie vragen over het onderzoek. Wil jij de promotieplechtigheid digitaal volgen? Dat kan op YouTube. Interesse om de verdediging live bij te wonen? Stuur dan een berichtje naar secretariaat@ivo.nl voor meer informatie. Het begint om 15:30 uur.

Volg de promotieplechtigheid digitaal  

Wil je binnenkort graag een digitaal exemplaar van het proefschrift ontvangen?

Laat dan hier jouw  e-mailadres achter 

Op www.morethanamirror.nl deelt Margriet bevindingen uit haar proefschrift en meer!