Senior onderzoeker/beleidsadviseur

Cas Barendregt

Over Cas Barendregt

Professionals in het zorg- en sociale domein hebben een hoge werkdruk, overvolle agenda’s en grote verantwoordelijkheden. Dat weet Cas Barendregt als geen ander. Als allround onderzoeker in het sociale domein ziet hij hoe aan hen wordt getrokken door de organisaties waar ze werken en door hun cliënten, patiënten, burgers of deelnemers. Ze willen een hoge kwaliteit van zorg bieden, maar moeten ook registraties bijhouden om de kwaliteit en kwantiteit van zorg te meten. Cas wil het makkelijker voor hen maken, met evaluatiemethoden die aansluiten op hun dagelijkse praktijk en die inzichtelijk maken welke puzzelstukjes in het zorgtraject niet goed passen.

Hoewel hij statistieken niet schroomt, voelt Cas zich meer thuis in het verhaal achter de cijfers. Want de betrokken mensen en organisaties moeten zich herkennen in de rapportages van het IVO. Elk onderzoeksrapport moet uitvoerende professionals, managers en beleidsmakers helpen het bos door de bomen te zien. En als onderzoeker levert Cas graag de benodigde handvatten voor reflectie en actie.

Cas is opgeleid als maatschappelijk werker en volgde een studie sociologie. Eerder werkte hij als veldwerker in de harddrugscene voor het Rotterdamse Drugs Monitoring Systeem (DMS). Wanneer hij niet aan het werk is, traint Cas met een hardloopgroep in Rotterdam Zuid of wandelt hij met een verrekijker door de natuur. Verder zijn de (podium)kunsten voor hem belangrijk als ontregelaar en troost.

Telefoonnummer: 06-42215398E-mailadres: barendregt@ivo.nlResearchGateTwitter

Actuele projecten

Nieuws- en blogberichten

Evenementen

Publicaties op ivo.nl

Ga naar de bovenkant