Senior onderzoeker

Gert-Jan Meerkerk

Over Gert-Jan Meerkerk

Wanneer internetgebruik problematisch of compulsief wordt, dat vindt Gert-Jan Meerkerk interessant. De senior onderzoeker is zelf al jaren geboeid door het fenomeen internetverslaving en heeft als speciaal aandachtsgebied gebruik en misbruik van online pornografie. Wat speelt achter dit gedrag? En welke invloed heeft zo’n verslaving op iemands leven? Mede dankzij de inzet van Gert-Jan is het IVO één van de pioniers rondom onderzoek naar internetgerelateerde verslavingen.

Gert-Jan heeft een brede onderzoekservaring, vooral met kwantitatief sociaal-epidemiologisch onderzoek en gedragsverslavingen. Naast problematisch of compulsief internetgebruik verdiept hij zich bij het IVO ook in vroegherkenning van alcoholproblematiek, alcohol in de huisartspraktijk en problematisch kansspelgedrag. Daarnaast is hij als onderwijscoördinator verantwoordelijk voor de ontwikkeling, implementatie en coördinatie van educatieve programma’s en van het academisch onderwijs dat het IVO over verslaving organiseert.

Eerder studeerde Gert-Jan Klinische Psychologie in Nijmegen. In 2007 promoveerde hij aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam op het proefschrift ‘Pwned by the internet, Explorative research into the causes and consequences of compulsive internet use’.

Telefoonnummer: 06-29389341E-mailadres: meerkerk@ivo.nlResearchGateGoogle ScholarTwitter

Actuele projecten

Nieuws- en blogberichten

Publicaties op ivo.nl