Veel werkgevers hebben aandacht voor de vitaliteit van medewerkers, onder andere met het oog op inzetbaarheid, medewerkerstevredenheid en ziekteverzuim. Er is echter nog weinig zicht op de effectiviteit van interventies. Hoe weet u als werkgever wat u moet inkopen, hoe stuurt u het proces (kosten)efficiënt aan en hoe overtuigt u directie en management om zich aan de plannen te verbinden? Onderzoeksinstituut IVO en de Universiteit Maastricht willen in een nieuw onderzoek op zoek gaan naar oplossingen. Doet u mee?

Deelnemende werkgevers zetten een register leefstijlcoach in voor een team, afdeling of organisatie. Deze leefstijlcoach gaat binnen uw organisatie proactief de meest effectieve interventies uitvoeren. De interventies zijn op maat, dus bij elke werkgever anders.

Voorbeelden van wat de leefstijlcoach kan doen:

  • in gesprek gaan met werknemers over werkplezier en inzetbaarheid,
  • een laagdrempelige vitaliteitscheck uitvoeren,
  • stok achter de deur zijn bij leefstijlveranderingen,
  • een workshopsessie organiseren over een thema waar veel vragen over zijn,
  • of als klankbord fungeren voor een manager.

Alles gericht op een optimale, duurzame inzetbaarheid van personeel.

Resultaat

Het gekoppelde onderzoek monitort welke werkzame elementen er in de aanpak zitten en welke winst hiermee geboekt wordt op vitaliteit en inzetbaarheid. U krijgt als resultaat van deelname dus zowel de effecten op de vitaliteit van de medewerkers, als informatie over de werkzaamheid van deze aanpak.

Tijd en kosten

U verbindt zich aan het onderzoeksproject voor een periode van minimaal een jaar. Er kan met een team, afdeling of gehele organisatie worden deelgenomen. De investering voor de inzet van de leefstijlcoach wordt niet bekostigd vanuit het onderzoek. Per groep van circa 30 medewerkers wordt van de deelnemende werkgever gevraagd om de inzet van 1 dagdeel van de leefstijlcoach per maand te bekostigen (à 400 euro excl. BTW). De project- en ontwikkelingskosten worden vanuit het onderzoek ondervangen.

Aanmelden en contact

Wilt u deelnemen aan dit onderzoek of heeft u vragen? Neem dan contact op met:

Elske Wits
Coördinator onderzoek en advies
E wits@ivo.nl
T +31 (0)70 302 84 56
M +31 (0)6 29 38 93 43