In het Recovery Pathways-project onderzoeken wij welke factoren positief en negatief bijdragen aan het herstelproces van mensen met een drugsverslaving. Begin 2018 vulden 722 mensen uit Vlaanderen, Nederland en het Verenigd Koninkrijk onze ‘Leven in Herstel’-vragenlijst in. Deze zelfde mensen zijn begin 2019 gevraagd om nog een vragenlijst in te vullen. Met deze informatie willen we leren over de veranderprocessen die langdurig herstel mogelijk maken. Op deze manier hopen we bij te dragen aan het verbeteren van herstelondersteunende zorg en beleid.
Graag willen we onze deelnemers, samenwerkingspartners en anderen updaten over ons onderzoek tot nu toe. We doen dat door middel van een videoboodschap. Bekijk de video:
Recovery Pathways: Internationaal onderzoek naar herstel bij drugsverslaving from Thomas Martinelli on Vimeo.
Project gaat verder
Het Recovery Pathways-project gaat nog verder. Op dit moment vullen deelnemers de vervolgvragenlijsten in en houden we diepte-interviews. Hiermee blijven we ons verdiepen in herstel en zullen we volgend jaar meer resultaten met jullie delen.
We willen iedereen bedanken die deelnam aan het REC-PATH onderzoek door zijn of haar ervaringen met ons te delen. We zijn onder de indruk van de vele verslavingszorg-, geestelijke gezondheidszorg- en welzijnszorgorganisaties die dit project actief hebben gesteund.
Financiering
Dit onderzoek kan worden uitgevoerd dankzij financiering van het European Research Area Network on Illicit Drugs (ERANID, Europese Unie), de Organisatie voor Gezondheidsonderzoek en Zorginnovatie (ZonMw, Nederland), het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek Vlaanderen (FWO, België), het Federaal Wetenschapsbeleid (Belspo, België), het ministerie van Volksgezondheid (Verenigd Koninkrijk) en het National Institute for Health (NHS, Verenigd Koninkrijk).