Meer dan 80% van de mensen die roken wil eigenlijk stoppen, maar vindt dit moeilijk. Ondersteuning van de werkgever en de steun van collega’s kunnen werknemers net dat duwtje in de rug geven dat nodig is om te stoppen met roken. Samen Sterker Stoppen is een project van Onderzoeksinstituut IVO, Universiteit Maastricht en aangesloten partners. Ons doel is om bedrijven, o.a. via een website, te ondersteunen met het organiseren van stoppen-met-roken groepstrainingen in combinatie met financiële beloningen, zodat roken onder Nederlandse werknemers afneemt. We willen dat zoveel mogelijk werknemers met een lagere sociaaleconomische positie meedoen.

Waarom zou een werkgever een stoppen-met-rokentraining met beloningen aanbieden?

Benieuwd welke voordelen een stoppen-met-rokentraining met beloningen uw organisatie kan bieden? Dat ziet u in onderstaande animatie van anderhalve minuut. Of bekijk de veelgestelde vragen door werkgevers. Wist u al dat het inzetten van een groepstraining in combinatie met beloningen kostenbesparend is?

Benieuwd naar de ervaringen van andere bedrijven?

Andere bedrijven hebben de stoppen-met-rokentrainingen met beloningen al succesvol ingezet. De meerwaarde van de groepstraining in combinatie met beloningen is bij een groot aantal organisaties wetenschappelijk onderzocht. Bekijk een video van drie minuten met de inspirerende ervaringen van werkgever en werknemers bij afval- en energiebedrijf AVR.

Zelf aan de slag?

Kijk dan op www.samensterkerstoppen.nl of neem contact met ons op via catch@maastrichtuniversity.nl.

Meedenken?

We zijn benieuwd naar wat werkgevers van onze website vinden. Bent u een werkgever of werkzaam bij HR en mogen we u telefonisch interviewen over de website? Stuur dan een e-mail naar catch@maastrichtuniversity.nl. Ook zijn we op zoek naar werknemers (rokers of ex-rokers) die tegen vergoeding mee willen doen aan een interview.