Hoe zorg je dat werknemers meedoen met het stoppen-met-rokenaanbod? Hierover organiseerden Onderzoeksinstituut IVO, Universiteit Maastricht en Pharos een webinar voor werkgevers. Het webinar is onderdeel van het project Samen Sterker Stoppen dat gefinancierd wordt door ZonMw. Het webinar werden door ruim 100 mensen live gevolgd en (tot nu toe) door meer dan 100 mensen op een ander moment teruggekeken.

Experts

Prof. Onno van Schayck van de Universiteit Maastricht modereerde het webinar. Sprekers Prof. Gera Nagelhout (Onderzoeksinstituut IVO en Universiteit Maastricht), Dr. Floor van den Brand (Universiteit Maastricht) en verslavingsarts Marieke Helmus (Pharos) deelden hun kennis. Daarnaast zetten Sanneke Bos en Rogier Schippers van Theatergroep De sToppers regietheater in om met de deelnemers van het webinar toe te werken naar een goede manier om het gesprek over stoppen met roken aan te gaan.

Evaluatie

Het webinar wordt door de Universiteit Maastricht en Onderzoeksinstituut IVO geëvalueerd met enkele vragen die deelnemers zowel voorafgaand aan het webinar als na afloop hebben ingevuld in een korte vragenlijst. Daarnaast vinden kwalitatieve interviews plaats onder enkele deelnemers. Hiermee onderzoeken we in hoeverre het webinar ervoor zorgt dat deelnemers beter in gesprek kunnen gaan met hun medewerkers over stoppen met roken. De eerste reacties van deelnemers aan het webinar waren positief. Een deelnemer zei bijvoorbeeld:

“Het webinar was heel concreet, afwisselend en interactief. De 1,5 uur vlogen voorbij. Ook heel goed om te zien welke aanpak het beste werkt, namelijk: de persoonlijke. Ik ben erg enthousiast om hiermee aan de slag te gaan!”

Heeft u het webinar gezien (live of via de terugkijklink) en wilt u geïnterviewd worden voor ons onderzoek? Neem dan contact met ons op via catch@maastrichtuniversity.nl.

Meer weten?

Lees onze factsheet met de belangrijkste tips uit het webinar. De slides van het webinar kunt u hier downloaden. Of kijk het webinar hier terug: