Senior onderzoeker

Barbara van Straaten

Over Barbara van Straaten

Hoe kun je mensen die zich in een kwetsbare situatie bevinden écht helpen? Dat is een vraag die dr. Barbara van Straaten mateloos boeit. Sterker nog: de vraag vormt een rode draad in haar werk. Met behulp van gedegen onderzoek wil de senior onderzoeker bijdragen aan gefundeerde oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken.

Barbara heeft ruime ervaring met verschillende typen onderzoek en onderzoeksmethoden, zowel kwantitatief als kwalitatief. Ze is pragmatisch, een goede planner, zorgvuldig, analytisch sterk en heeft een goede pen. Daarnaast heeft Barbara een brede interesse in maatschappelijke thema’s en volgt ze ontwikkelingen op de voet. In onderzoek vindt ze de verbinding met de praktijk essentieel; het cliëntperspectief is onmisbaar en opdrachtgevers, zoals gemeenten of zorginstellingen, moeten daadwerkelijk aan de slag kunnen met de onderzoeksresultaten. Eerder deed ze veel onderzoek naar maatschappelijke opvang en dakloosheid, herstelgerichte zorg, ggz, schulden en lichte verstandelijke beperkingen.

Barbara is bij onderzoeksinstituut IVO verantwoordelijk voor de projectleiding, begeleiding van onderzoekers en het initiëren van nieuwe onderzoeken. Ze bezit twee masters, in de psychologie en de gezondheidswetenschappen, en promoveerde in 2016 op een grootschalig onderzoek naar de leefsituatie van dakloze mensen in de vier grote steden.

Telefoonnummer: 06-28445204E-mailadres: straaten@ivo.nlResearchGateTwitterTwitter

Actuele projecten

Nieuws- en blogberichten

Publicaties op ivo.nl

Ga naar de bovenkant