Senior onderzoeker

Dr. Elsbet Lodenstein

Over Dr. Elsbet Lodenstein

Elsbet is ontwikkelingssocioloog (PhD) met thematische specialisaties in public health, eerstelijns en seksuele en reproductieve gezondheidszorg en rechten, gender gelijkheid en sociale veiligheid. Ze is geïnteresseerd in onderzoek naar de mogelijkheden om ongelijkheid binnen deze domeinen aan te pakken en om programma’s en interventies te ontwikkelen die bijdragen aan de inclusie en autonomie van mensen in een kwetsbare positie.

De afgelopen 20 jaar was ze, o.a. bij het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT), onderzoeker en adviseur op diverse internationale projecten. Recentelijk leidde ze een participatieve evaluatie van een leiderschapsprogramma voor jonge vrouwen in vier landen en ontwikkelde, samen met de WHO en Unicef, een toolbox voor community participatie in de planning en uitvoering van zorgprogramma’s. In 2019 promoveerde ze op onderzoek naar accountability relaties in de lokale gezondheidszorg in o.a. Malawi en Benin. Bij het ontwikkelen van onderzoeksprojecten bij het IVO zoekt ze naar nieuwe vormen van participatie en co-creatie met doelgroepen, de integratie van gender en een internationaal perspectief.

Elsbet werkt tevens als docent aan de Vrije Universiteit Amsterdam waar ze bij de afdeling Politicologie en Bestuurskunde masterstudenten begeleidt die hun afstudeeronderzoek doen op thema’s als dakloosheid onder jongeren, jeugdcriminaliteit, gezondheidsverschillen, en co-productie in het sociaal domein.

Telefoonnummer: 06-57941866E-mailadres: lodenstein@ivo.nlTwitter

Nieuws- en blogberichten

Publicaties op ivo.nl

Ga naar de bovenkant