Onderzoeker

Lisan Jansen Lorkeers

Over Lisan Jansen Lorkeers

Vanwege haar grote maatschappelijke betrokkenheid zet Lisan zich graag in voor (het verbeteren van) het welzijn van kwetsbare groepen. Uiteenlopende onderzoeksonderwerpen spreken Lisan aan, waaronder mensen met een psychische kwetsbaarheid, verslavingsproblematiek, dakloosheid en armoede. Het liefst bijt ze zich in deze onderwerpen vast met hulp van kwantitatieve onderzoeksmethoden, aangevuld met kwalitatieve onderzoeksmethoden. De verbinding met de praktijk, bijvoorbeeld door het ervaringsperspectief op de voorgrond te plaatsen, is volgens Lisan essentieel.

Bij het IVO is Lisan werkzaam als onderzoeker en voert ze verschillende onderzoeks- en praktijkprojecten uit op landelijk en gemeentelijk niveau. Lisan heeft een vlotte pen, werkt zorgvuldig en is een goede planner. Daarnaast volgt Lisan maatschappelijke ontwikkelingen op de voet en probeert ze in lopende projecten en onderzoeken altijd de link te leggen met de actualiteit.

Lisan heeft Sociologie en Nederlands gestudeerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen en studeerde ook een periode aan de Universiteit van Pretoria. Voor haar masteronderzoek keek ze naar de effectiviteit van maatschappelijk werk: is zelfredzaamheid een utopie? Ook hield ze zich bezig met interculturele communicatie in gezondheidsvoorlichting.

 

Telefoonnummer: 06 13 70 66 95E-mailadres: lorkeers@ivo.nl

Nieuws- en blogberichten

Publicaties op ivo.nl

Ga naar de bovenkant