Junior onderzoeker/promovenda

Nikita Poole, MSc

Over Nikita Poole, MSc

De combinatie van wetenschappelijk onderzoek en beleid om gezondheid te verbeteren is een centraal thema in het werk van Nikita, daarom vindt ze haar onderzoek naar tabaksontmoediging zo waardevol. Momenteel werkt ze aan een project dat de reacties van de tabaksindustrie op tabaksontmoedigingsmaatregelen vanuit het Preventieakkoord onderzoekt. Het doel van het akkoord is een toekomst waarin kinderen niet worden blootgesteld aan roken en dat minder volwassenen kampen met negatieve gezondheidseffecten van roken en een nicotineverslaving hebben.

Nikita vindt de vertaling van onderzoeksresultaten naar aanpassing aan beleid of praktijk van groot belang. Daarom maakt ze gebruikt van de nationale en internationale ervaringen via verschillende kwalitatieve methoden om aanbevelingen te doen aan de Nederlandse overheid en gezondheidsfondsen over hoe zij zich het beste kunnen voorbereiden op en reageren op de uitdagingen van de tabaksindustrie.

Nikita’s interesse in het bevorderen van kwaliteit van leven begon al op jonge leeftijd, wat leidde tot een bachelor in Clinical Exercise Science (bewegings- en revalidatiewetenschappen). Voor haar master aan de Universiteit Maastricht, studeerde ze Gezondheidsbevordering en studeerde cum laude af met een scriptie over zitgedrag in de universitaire omgeving.

Telefoonnummer: 06-17854853 E-mailadres: poole@ivo.nlTwitter

Actuele projecten

Nieuws- en blogberichten

Evenementen

Publicaties op ivo.nl

Ga naar de bovenkant