Junior onderzoeker/promovenda

Nikita Poole, MSc

Over Nikita Poole, MSc

De combinatie van wetenschappelijk onderzoek en beleid om gezondheid te verbeteren, is een centraal thema in het werk van Nikita, daarom vindt ze haar onderzoek naar tabaksontmoediging zo waardevol. Ook belangrijk binnen dit thema is aandacht voor verschillen in (stoppen met) roken op basis van persoonlijke kenmerken zoals geslacht, leeftijd en socioeconomische positie. Nikita is bezig met haar promotieonderzoek op dit thema, gebonden aan de Universiteit Maastricht. Momenteel werkt ze aan een breed pakket van projecten binnen tabaksontmoediging, van het evalueren van nationale beleid tot stoppen-met-rokeninterventies op wijkniveau.

Nikita vindt de vertaling van onderzoeksresultaten naar aanpassing aan beleid of praktijk van groot belang. Daarom maakt ze gebruikt van de nationale en internationale ervaringen via verschillende kwalitatieve en kwantitatieve methoden om aanbevelingen te doen aan de Nederlandse overheid en gezondheidsfondsen over hoe zij zich beleid en praktijk kunnen verbeteren. Hiervoor moet je altijd oog hebben voor of de gekozen aanpak gezondheidsverschillen verkleint of juist vergroot.

Nikita’s interesse in het bevorderen van kwaliteit van leven begon al op jonge leeftijd, wat leidde tot een bachelor in Clinical Exercise Science (bewegings- en revalidatiewetenschappen). Voor haar master aan de Universiteit Maastricht, studeerde ze Gezondheidsbevordering en studeerde cum laude af met een scriptie over zitgedrag in de universitaire omgeving.

Telefoonnummer: 06-17854853 E-mailadres: poole@ivo.nlTwitter

Actuele projecten

Nieuws- en blogberichten

Evenementen

Publicaties op ivo.nl

Ga naar de bovenkant