Medior onderzoeker

Simone ’t Hooft

Over Simone ’t Hooft

‘In het veld’ zijn, praten met mensen, proberen een connectie te maken en de juiste vragen te stellen, en dat dan zo goed mogelijk vertalen naar een eindproduct– die combinatie ligt Simone goed in haar werk als onderzoeker. Misschien wel haar belangrijkste drijfveer is Simones grote interesse in de levens, relaties en binnenwerelden van mensen. Simone is generalist, maar een terugkerend thema in haar werk is de positie van mensen in kwetsbare situaties en hoe die te verbeteren.

Bij het IVO werkt(e) Simone aan onderzoek naar dakloosheid, alcohol en gokken, arbeidsmigranten in kwetsbare posities, sekswerk en jongeren in de forensische jeugdzorg. Haar manier van werken aan projecten is analytisch, kritisch, gestructureerd en nauwkeurig. Bovendien kan Simone goed schrijven en heeft ze graag en veel aandacht voor taal en communicatie.

Simone studeerde Culturele Antropologie (master) en Psychologie (bachelor) aan de Universiteit Leiden. In haar afstudeeronderzoek nam ze het diversiteitsbeleid van de universiteit onder de loep. Daarnaast ging ze in gesprek met religieuze studenten om te horen over hun ervaringen met studeren aan de universiteit, het studentenleven en eventuele in- en/of uitsluitende mechanismen in beide.

Telefoonnummer: 06 30 12 76 01E-mailadres: thooft@ivo.nl

Nieuws- en blogberichten

Publicaties op ivo.nl

Ga naar de bovenkant