Onderzoeker

Tessa Magnée

Over Tessa Magnée

Als zowel psycholoog als onderzoeker is dr. Tessa Magnée bijzonder geïnteresseerd in de werking en resultaten van de ggz, de eerstelijnszorg en de behandeling van chronisch zieken. Ze heeft ruime ervaring met kwantitatief onderzoek en doorploegt en analyseert nieuwsgierig gegevens uit bijvoorbeeld registratiesystemen van zorgverleners. Daarnaast is ze ook sterk op het vlak van kwalitatief onderzoek en doet ze bijvoorbeeld graag literatuuronderzoek en interviews met de doelgroep.

De combinatie van onderzoek en klinisch werk vindt Tessa prettig. Ze zoekt daarin actief de verbinding en wil ook bijdragen aan de professionalisering van de POH-GGZ. Eén dag per week werkt ze daarom als praktijkondersteuner huisarts GGZ (POH-GGZ) in een gezondheidscentrum. Daar brengt Tessa de psychische problematiek van patiënten in kaart en begeleidt hen eventueel kortdurend binnen de huisartsenpraktijk.

Tessa is lid van de Commissie Wetenschappelijk Onderzoek (CWO) van de Landelijke Vereniging POH-GGZ. Ze promoveerde in 2017 op een onderzoek naar huisartsenzorg voor patiënten met psychische problemen. Eerder volgde ze de opleiding Biologische en Cognitieve Psychologie en behaalde zij een master Media en Journalistiek. Tessa begon haar loopbaan als onderzoeksassistent bij het IVO en werkte als onderzoeker bij het Erasmus MC en het Nivel. Ook werkte ze als psycholoog in een ggz-instelling.

Telefoonnummer: 06-13617767E-mailadres: magnee@ivo.nlResearchGateTwitter

Actuele projecten

Nieuws- en blogberichten

Evenementen

Publicaties op ivo.nl

Ga naar de bovenkant