Onderzoeker

Thomas Martinelli

Over Thomas Martinelli

Kwalitatief onderzoek in het veld doen. Dan voelt Thomas zich als een vis in het water. Hij heeft oprechte belangstelling voor zijn medemens en voelt een betrokkenheid bij mensen en samenlevingen waarbij kwetsbaarheid of onrecht een grote rol speelt. Thomas verdiepte zich voor onderzoek onder andere in sekswerk, dakloosheid, stigma, rijden onder invloed, e-sigaretten, drugsbeleid, forensische zorg en strafrechtelijke maatregelen. In 2023 promoveerde hij op onderzoek naar herstel bij drugsverslaving: In search of recovery: Exploring frontiers of drug addiction recovery through people, pathways and policy.

Dankzij zijn brede interesse duikt Thomas enthousiast in de uiteenlopende vraagstukken die het IVO onderzoekt. Hij stelt onderzoeksaanpakken op en voert deze uit – van kwantitatief tot kwalitatief onderzoek. Hij presenteert zijn onderzoek door erover te schrijven in rapporten, wetenschappelijke tijdschriften, blogs en opiniestukken in de krant. En door erover te spreken in (gast)colleges, workshops of symposia.

Voor zijn bachelor- en masteronderzoek bij de Universiteit Utrecht dompelde Thomas zich onder in de Latijns-Amerikaanse cultuur, waar nog altijd een stukje van zijn hart is achtergebleven. Voor zijn studie Culturele Antropologie onderzocht hij de sociale impact van een multinationale goudmijn in Guatemala. Hij werkte als vrijwilliger voor lokale verzetsgroepen tegen mijnbouw in Peru en Ecuador en volgde de internationale master Global Criminology, waarvoor hij onderzoek deed naar sekswerk in Mexico City. Nu werkt hij bij het IVO, waar hij verschillende onderzoeksmethoden gebruikt in onderzoek naar verschillende onderwerpen waar mensen in kwetsbare situaties mee te maken kunnen krijgen.

Telefoonnummer: 06-30220593 E-mailadres: martinelli@ivo.nlResearchGateTwitter

Actuele projecten

Nieuws- en blogberichten

Publicaties op ivo.nl

Ga naar de bovenkant