Onderzoeker (promovendus)

Thomas Martinelli

Over Thomas Martinelli

Kwalitatief onderzoek in het veld doen. Dan voelt Thomas zich als een vis in het water. Hij heeft oprechte belangstelling voor zijn medemens en voelt een betrokkenheid bij mensen en samenlevingen waarbij kwetsbaarheid of onrecht een grote rol speelt. Het liefst waagt hij zich aan de meest uiteenlopende onderzoeksonderwerpen. Een greep uit zijn eerdere onderzoekservaring toont dat al aan: Thomas verdiepte zich in inheems recht, sekswerk, duurzaam onderwijs, stigma’s en herstel bij psychiatrische stoornissen, zoals (drugs)verslaving. Dit laatste onderwerp is de focus van zijn promotieonderzoek ‘Recovery Pathways’.

Dankzij zijn brede interesse duikt Thomas enthousiast in de uiteenlopende vraagstukken die het IVO onderzoekt. Hij denkt proactief mee en vormt een waardevolle ondersteuning bij het opstellen van onderzoeksaanpakken en het voorbereiden van interviews of veldwerk. Ook bij het IVO brengt Thomas mensen samen. Bijvoorbeeld met IVO Kino, een terugkerende filmavond met interessante paneldiscussies.

Voor zijn bachelor- en masteronderzoek bij de Universiteit Utrecht dompelde Thomas zich onder in de Latijns-Amerikaanse cultuur, waar nog altijd een stukje van zijn hart is achtergebleven. Voor zijn studie Culturele Antropologie onderzocht hij de sociale impact van een multinationale goudmijn in Guatemala. Hij werkte als vrijwilliger voor lokale verzetsgroepen tegen mijnbouw in Peru en Ecuador en volgde de internationale master Global Criminology, waarvoor hij onderzoek deed naar sekswerk in Mexico City. Eerder deed hij onderzoek naar duurzaamheid binnen het Nederlandse onderwijs.

Telefoonnummer: 06-30220593 E-mailadres: martinelli@ivo.nlResearchGateTwitter

Actuele projecten

Nieuws- en blogberichten

Publicaties op ivo.nl

Ga naar de bovenkant