Laden Evenementen

Alex Verkade werkt ruim twintig jaar op het grensvlak van wetenschap en samenleving. Tijdens onze #SciCommLunch op 21 september spreken we hem over het Nationaal Expertisecentrum Wetenschap & Samenleving, en over de rol die wetenschapscommunicatie speelt op hogescholen. Meld je aan en laat je inspireren!

Over Alex Verkade

Alex Verkade voerde talloze wetenschapscommunicatieprojecten uit met zijn projectbureau De Praktijk, van festival tot lesbrief, van conferentie tot game. Daarna zette hij zich in voor erkenning van wetenschapscommunicatie als professionele expertise, onder meer door bij het Rathenau Instituut een beoordelingsinstrument te ontwikkelen. Na een aantal jaar als directeur van de VSC gepleit te hebben voor het belang van wetenschapscommunicatie maakte hij twee jaar geleden de overstap naar het praktijkgericht onderzoek in het hbo. Hij is nu hoofd positionering en stelselontwikkeling bij Regieorgaan SIA (NWO). Daarnaast was Alex het afgelopen jaar samen met Ionica Smeets kwartiermaker voor het binnenkort startende Nationaal Expertisecentrum Wetenschap & Samenleving.

Interessante links

Aanmelden

    Over #SciCommLunch

    Elke maand organiseert het IVO een #SciCommLunch met een andere ‘special guest’ die actief is op het gebied van wetenschapscommunicatie of het toegankelijk maken van onderzoeksresultaten voor een breder publiek dan alleen wetenschappers. Bijvoorbeeld als blogger, podcastmaker, in de media, op social media of presentaties voor het algemeen publiek.