Laden Evenementen

Saskia Duijs is universitair docent bij de afdeling Ethiek, Recht en Humaniora van het Amsterdam UMC. De afgelopen jaren werkte ze aan haar proefschrift ‘The Caring Class’ waarbij ze gebruik maakte van photovoice als onderzoeksmethode en als vorm van wetenschapscommunicatie. Ze vertelt hier meer over tijdens de maandelijkse #SciCommLunch op donderdag 15 juni. Meld je aan, praat mee en laat je inspireren!

Over Saskia Duijs en participatief onderzoek

Haar onderzoek bevindt zich op het snijvlak van gender theorie, intersectionaliteit, arts-based en participatieve onderzoek. Saskia deed als junior onderzoeker diverse participatieve actieonderzoeken, met cliënten, bewoners, mantelzorgers en zorgprofessionals, onder andere in het Centrum voor Clientervaringen. Haar proefschrift ‘The Caring Class’ ging over de gezondheid en bestaanszekerheid van laagbetaalde zorgprofessionals in de ouderenzorg. Dit was op basis van participatief onderzoek met zorgprofessionals en in samenwerking met fotograaf Janine Schrijver.

Wetenschapscommunicatie

Fotografie speelde een belangrijke rol in het promotieonderzoek van Saskia en in de communicatie van de bevindingen naar een breder publiek. Met photovoice onderzochten tien betaalde en onbetaalde zorgprofessionals hun eigen leven en werk. Zo agendeerden zij belangrijke thema’s voor het onderzoek. De belangrijkste bevindingen uit het onderzoek zijn vervolgens door zorgprofessionals, de onderzoekers en de fotograaf verbeeld in vier portretten. Deze portretten staan centraal in het boek en de tentoonstelling ‘Wat Je Niet Ziet’, en worden gebruikt om de bevindingen te delen tijdens dialoogbijeenkomsten, in nascholingen en in de media, zoals in de Correspondent.

Interessante links

Aanmelden

Ben jij benieuwd naar het verhaal van Saskia? Kom dan op 15 juni naar de online #SciCommLunch. Meld je aan door een mail te sturen naar: natasja.vanderveer@platform31.nl.

Over #SciCommLunch

Elke maand organiseert het IVO een #SciCommLunch met een andere ‘special guest’ die actief is op het gebied van wetenschapscommunicatie of het toegankelijk maken van onderzoeksresultaten voor een breder publiek dan alleen wetenschappers. Bijvoorbeeld als blogger, podcastmaker, in de media, op social media of presentaties voor het algemeen publiek.